Nypoteter med grønne bønner, spinat og rødløk
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
2
3 rødløk, skrelt
100 ml olivenolje, extra virgin
3 ss hvit balsamicoeddik
100 g spinatblad, små
Dressing:
3 sitroner, mellomstore saftige
Salt og pepper
600 g nypoteter, kokte
300 g grønne bønner, kokte
En neve spirer eller karse
Del to av løkene, skjær dem i tynne skiver og sautér dem i halvparten av olivenoljen i en stor stekepanne til de er myke. Rør av og til så løken ikke blir brent. Tilsett balsamicoeddik i løken og kok inn væsken i løken. Tilsett 2/3 av spinaten og varm forsiktig. Hell blandingen over på en tallerken og avkjøl. Skjær fine ringer av resten av løken. Ha løken i et dørslag, og la kaldt vann renne over løken i 5 min for å gjøre løken sprø og for å fjerne noe av den rå smaken.
Dressing: Finriv 1/2 ts sitronskall fra en av sitronene, og press ut sitronsaften. Tilsett resten av olivenoljen til sitronsaften, smak til med salt og pepper.
Skrell og skjær de gjenværende sitronene i fileter. Anrett på tallerkener med poteter, løk, spinat og bønner. Pynt med bønnespirer el karse.