top of page

Nigiri av torsk

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Frys torsken i minst 1 døgn slik at den kan spises rå. Skjær fisken i tynne skiver og dryss på litt salt. Smør litt wasabi på undersiden av fiskebitene og legg en skive på hver rispute. Pynt med finstrimlet reddik, ørretrogn og litt dill.

Skyll risen i rennende kaldt vann i 5 minutter, sil av og gjenta det 2 ganger til. Ha risen i en kjele med 3 ½ dl kaldt vann og kok opp. Skru ned så det bare småkoker og sett på lokk. La det surre i 15 minutter. Trekk kjelen av platen og la risen stå under lokk i 10 minutter. Ta av lokket og la risen dampe av i 10 minutter. Bland riseddik, akevitt, salt og sukker og hell det over risen. Rør forsiktig. Avkjøl til romtemperatur før du former
risen til avlange risputer.

200 g torskeloin uten skinn og bein
1 ts wasabi
3 reddiker
3 ss ørretrogn
1 kvist dill

Ris
2 dl sushiris
1 dl riseddik
2 ss Grova akevitt
1 ss fint salt
3 ss sukker

TITLE

bottom of page