top of page

Morkelsuppe med kongekrabbe

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

4 dl morkler, forvellede*
2 sjalottløk, hakket
2 hvitløkfedd
Smør til steking
2 ss mel
8 dl god kraft
3 dl kremfløte
2 ss sitronsaft
Salt og pepper

12 biter kokt kongekrabbe
Basilikum til pynt

Surr morkler, løk og hvitløk i smør. Dryss over mel og spe med kraft. Kok suppen i 20 minutter. Ha i fløte og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Miks ev. suppen jevn med stavmikser.
Server kongekrabbebitene i suppen, pynt med basilikum.

<b><i>*NB! Fersk sandmorkel er svært giftig og kan være dødelig! Sørg for å være grundig orientert om hvordan du unngår forgiftning! Soppen må forvelles tre ganger i rikelig med vann som skiftes mellom hver gang!</i></b>
Det finnes også tørkede morkler og morkler på boks som er veldig gode.

bottom of page