top of page
Morkelsuppe med kongekrabbe
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 dl morkler, forvellede*
2 sjalottløk, hakket
2 hvitløkfedd
Smør til steking
2 ss mel
8 dl god kraft
3 dl kremfløte
2 ss sitronsaft
Salt og pepper
12 biter kokt kongekrabbe
Basilikum til pynt
Surr morkler, løk og hvitløk i smør. Dryss over mel og spe med kraft. Kok suppen i 20 minutter. Ha i fløte og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Miks ev. suppen jevn med stavmikser.
Server kongekrabbebitene i suppen, pynt med basilikum.
<b><i>*NB! Fersk sandmorkel er svært giftig og kan være dødelig! Sørg for å være grundig orientert om hvordan du unngår forgiftning! Soppen må forvelles tre ganger i rikelig med vann som skiftes mellom hver gang!</i></b>
Det finnes også tørkede morkler og morkler på boks som er veldig gode.
bottom of page