Morkelrisotto med skogsbær
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 dl morkler, forvellede*
1 sjalottløk, finhakket
1 hvitløkfedd, presset
2 ss olje
100 g arborioris
2 dl hvitvin
6 dl kyllingkraft
1 dl parmesan, revet
2 ss hakket gressløk
Salt og pepper
Til pynt:
1 neve skogsbær
Sitrontimian
Hakk opp morkler og surr med løk og hvitløk i olje. Surr med risen i 1 minutt. Tilsett vin og kyllingkraft litt etter litt. Kok til risen er ferdigkokt og lett rennende. Vend inn parmesan og gressløk, smak til med salt og pepper.
Server risottoen med skogsbær og sitrontimian.
Ha evt. en skvett fløte i risottoen. Servér med urteolje og fritert skorsonerrot.
<b><i>*NB! Fersk sandmorkel er svært giftig og kan være dødelig! Sørg for å være grundig orientert om hvordan du unngår forgiftning! Soppen må forvelles tre ganger i rikelig med vann som skiftes mellom hver gang!</i></b>