Mintglasert vårløk med mandarinsmørsaus
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Mandarinsmørsaus:
2 sjalottløk, hakket
1 dl hvitvin
2 mandariner, saft og revet skall
2 ss eplesidereddik
2 ss kremfløte
100 g smør, romtemperert
Ca 20 vårløk
Salt
1 ss smør
4 ss peppermynte, hakket
Mandarinsmørsaus:
Ha løk, vin, mandarin og eddik i en kjele og kok sammen til ca 2 ss væske er igjen. Sil væsken over i en ren kjele. Tilsett fløten og kok opp. Trekk kjelen fra platen og pisk inn smøret litt og litt. Varm forsiktig opp sausen hvis den blir for kald, men pass på for sausen sprekker lett hvis den blir for varm. Smak til sausen med salt og pepper.
Vask og rens vårløken. Kok opp en kjele med lettsaltet vann og kok vårløken i 20 sekunder. Skyll løkene i iskaldt vann og tørk de godt. Smelt smøret og vend i løk og peppermynte. Krydre med salt.
Ristede skalldyr smaker godt til.