top of page

Mickes surdeigsbrød

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

Til 20 små kuvertbrød

Ingredienser:

450 g vann
150 g surdeig
30 g fersk gjær
25 g salt
100 g durumhvete
450 g manitobamel – eller hvetemel til finbakst
50 g oliven eller valnøttolje

Ha alle ingrediensene i en eltebolle.

Elt deigen på så høy hastighet som mulig, slik at den nesten piskes som krem.

Deigen eltes/vispes i ca 10 minutter, eller nøyaktig når deigen slipper tak i bollen.

La deigen heve til dobbel størrelse i bollen. Slå deigen sammen igjen og ha den ut på et bakebord med mel. Bruk en kniv eller skrape og del deigen forsiktig i 20 små emner. Legg dem forsiktig over på et bakebrett med mel.

Varm ovnen til maks, minst 230 °C.

Sett brettet kjapt inn i ovnen og kast inn en liten skje med vann, slik at det danner seg litt damp. Stek brødene 6–8 minutter,
da skal de ha fått fin farge og samtidig være myke inni.

bottom of page