top of page

Marinerte vårgrønnsaker med eplesalat

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

15-20 vårgulrøtter
8 asparges eller andre typer vårgrønnsaker

2 grønne epler
6 sukkererter
1 sjalottløk
Noen salatblader
Urter, friske
1 sitron

2 ss olivenolje, god
2 ss hvitvin, syrlig
2 sitroner, revet skall
Gressløk, frisk og finhakket
Salt
Friske skudd og spirer

Vask og skrell grønnsaker. Forvell gulrøtter 1-2 min i lettsaltet vann. Avkjøl i isvann. Kok asparges til de er møre, ca 4 min, og ha dem over i isvann.
Kutt epler, sukkererter og sjalottløk i tynne strimler. Vask salatblader og urter. Bland sammen og press over saften av en sitron.
Bland sammen olje, hvitvin og revet skall av en sitron. Ha i gressløk og salt etter smak. Vend alle grønnsakene i vinaigretten før servering.
Legg grønnsakene i bunnen på tallerken og ha salaten på toppen. Pynt med friske skudd og spirer.

TITLE

bottom of page