top of page

Liten ertesuppe med lutefisk

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

2 sjalottløk, i skiver
1 ss smør
2 dl tørr hvitvin
200 g erter, frosne grønne
2 dl fløte
Salt

300 g lutefisk
Salt

200 g persillerot
1 1/2 dl melk
1 ss smør
1 ts salt

Eventuelt trøffeolje

Fres sjalottløk i smør. Tilsett hvitvin og kok inn til halvparten. Tilsett erter og kok opp. Kjør i en mikser med fløte. Smak til med salt. Varmes opp ved servering.
Strø godt med salt på lutefisken. La fisken stå i romtemperatur i 30-40 min. Saltet trekker væske ut av fisken og gjør den fastere. Bak i ovnen på 180 °C i en langpanne dekket med aluminiumsfolie. Hvis du bruker vifte bør den være ferdig etter 10-12 min. Avkjøl noe og plukk fisken fra hverandre. Fjern skinn og bein.
Skrell persillerot og kutt i biter. Kok helt mør i vann. Sil av vannet og kjør til puré med melk og smør. Smak til med salt.
Ha en skje med persillerotpuré i fire dype skåler. Legg på noen biter med lutefisk og hell over den varme ertesuppa.
Drypp eventuelt over noen dråper med trøffelolje.

bottom of page