top of page

Lettsyltet havabbor

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

400 g havabborfilet
1 ss salt
1 ts sukker

Syltelake:
4 sjalottløk, i skiver
2 dl riseddik
1 dl mirin eller sukkerlake
2 ss ingefær, syltet og finhakket

1 agurk
1 vårløk i ringer

50 g risnudler
1 dl soyaolje
1 ss chilikrydder
1 ss gul karri

Renskjær fisken og del i fingertykke biter. Strø over salt og sukker og la dem ligge 15 min i romtemperatur.
Syltelake: Kok opp alt til syltelaken og la det trekke i 10 min. Skyll fisken og hell den varme laken over den. Avkjøl fisken i laken.
Kutt agurk i avlange tynne strimler. Vend agurken i litt av syltelaken sammen med vårløk ved servering.
Fritér nudler i varm olje til de blåser seg opp. Legg dem over på et kjøkkenpapir og strø over chili og karri.

TITLE

bottom of page