Lettsaltet torskerygg med minitortellini
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Havsalt
600 g torskerygg (torskeloin, den øvre og tykkeste delen på torskefileten), delt i 4 like store deler
Smør
6 sjalottløk i skiver
1 ss olivenolje
1 ts brunt sukker
4 ss eplesidereddik
1 dl lyst øl
Salt
150 g fleskeside eller bacon, i terninger
Ca 1 dl grønne erter (eller hestebønner, kikerter e.l)
2 ss fin dijonsennep
8 plater wontondeig (kan sløyfes)
1 egg til pensling
2 rødbeter, ferdigkokte
1 ss karve
1 ss honning
1 ts flaksalt
1 ss olje eller smør
5 cm frisk pepperot
2 dl H-melk
Dryss salt over fisken og la den ligge 20 min i romtemperatur. Legg over på brett med smør og bak fisken 8-12 min på 160 °C, eller til den flaker seg pent.
Fres løken blank i olivenolje. TIlsett resten av ingrediensene og kok inn til det tykner som en kompott. Smak til med salt.
Fres fleskesideterningene i en panne med litt olje. Tilsett ertene mot slutten, slik at de bare varmes lett opp. Del blandingen i 2 deler. Ha i 1-2 spiseskjeer med sennep i den ene delen. Bruk denne til å lage wonton: Ha på en teskje med fyll på hver wontonplate. Pensle lett med egg og lukk dem sammen. Ha den andre delen med grønnsaker i en liten kjele. Ha i wontonknyttene og varm opp alt ved servering.
Skrell rødbetene og kutt i små biter. Varm opp i en kjele med karve, honning, flaksalt og smør ved servering.
Riv pepperoten over i melken. Varm opp til ca 70 °C. La trekke i 15 min. Sil vekk pepperoten. Varm opp melken til 70 °C ved servering og skum opp med en stavmikser.