top of page

Lettsaltet oksetunge

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1 blomkål
5 dl melk
2 ss mascarpone eller crème fraîche
2 ss sennep
Salt og pepper

2 epler
4 ss sukker
1/2 dl hvitvin eller vann
1 ss ingefær, revet
1 ts rosepepper

1 oksetunge, lettsaltet og kokt
Små sylteagurker
Sennep
Salat

Del blomkål i små buketter. Kok helt mør i melk. Kjør til puré med litt av kokemelken, mascarpone og sennep. Smak til med salt og pepper.
Kutt epler i biter. Smelt sukker til lys karamell. Tilsett epler og hvitvin. Kok til væsken er fordampet. Mos eplene og smak til med ingefær og rosepepper.
Del oksetungen i skiver. Anrett på tallerken med blomkålpuré, eplechutney, sylteagurker, sennep og frisk salat.

bottom of page