Lettsaltet og posjert lammefilet
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
10 g salt
1 ltr vann
2 indrefilet av lam
1 sitron
1 ltr lammekraft
2 sjalottløk, finhakket
1 ss olivenolje
2 plommetomater, grovhakket
1 ts honning
1 ts sitronsaft
Salt og pepper
1 avokado
1 ss sitronsaft
Salt og pepper
6 oliven uten stein
Bland salt med vann til saltet løser seg opp. Renskjær lammefileten. Legg kjøttet i saltlaken 1 times tid. Ta kjøttet ut av laken og rull det stramt inn i plastfolie.
Kok opp lammekraft. Legg i kjøttet og la det trekke uten at det koker i 8 min. Avkjøl kjøttet. Ta kjøttet ut av plastfolien. Brun det lett i en panne med smør ved servering. Kok lammekraften inn til halvparten.
Fres sjalottløk i olje. Ha i tomater, honning og sitronsaft. Kok i 10-12 min. Smak til med salt og pepper.
Del avokado i to og fjern steinen. Ta ut fruktkjøttet med en skje. Ha det i små biter og bland med sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
Fordel tomatkompotten i fire tallerkener. Hell over den varme lammekraften. Del opp kjøttet og legg det i midten. Legg små klatter med avokado i suppen. Legg i oliven.