top of page

Lammetartar med sennep, syltet agurk og friterte blader

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

400 g lammekjøtt av topp kvalitet
1 ts flaksalt
1 ss god olivenolje
1 ss fin dijonsennep

Syltet agurk:
½ agurk
Saft av 1 sitron

Friterte blader:
1 dl tettpakket med bjørkeskudd, rognebærblader e.l.
Olje til fritering
Salt

Ristet bokhvete:
1 dl bokhvete

Finhakk lammekjøttet og fjern evt. sener og hinner. Smak til med salt, olivenolje og sennep. Oppbevar kaldt.

Syltet agurk:
Skrell agurken og skjær ut små perler med et noisettejern. Bland agurken med sitronsaft.

Friterte blader:
Friter bjørkebladene i olje på ca. 170 C. Legg dem over på et kjøkkenpapir og dryss over salt.

Ristet bokhvete:
Rist bokhvete i pannen til det er sprøtt.

Anrett tartar på 4 iskalde tallerkener og fordel syltet agurk, friterte blader og ristet bokhvete over.
Server gjerne med flatbrød eller godt brød ved siden av.

bottom of page