Lammetartar med sennep, syltet agurk og friterte blader
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
400 g lammekjøtt av topp kvalitet
1 ts flaksalt
1 ss god olivenolje
1 ss fin dijonsennep
Syltet agurk:
½ agurk
Saft av 1 sitron
Friterte blader:
1 dl tettpakket med bjørkeskudd, rognebærblader e.l.
Olje til fritering
Salt
Ristet bokhvete:
1 dl bokhvete
Finhakk lammekjøttet og fjern evt. sener og hinner. Smak til med salt, olivenolje og sennep. Oppbevar kaldt.
Syltet agurk:
Skrell agurken og skjær ut små perler med et noisettejern. Bland agurken med sitronsaft.
Friterte blader:
Friter bjørkebladene i olje på ca. 170 C. Legg dem over på et kjøkkenpapir og dryss over salt.
Ristet bokhvete:
Rist bokhvete i pannen til det er sprøtt.
Anrett tartar på 4 iskalde tallerkener og fordel syltet agurk, friterte blader og ristet bokhvete over.
Server gjerne med flatbrød eller godt brød ved siden av.