Lammeskank med rips- og daddelkompott
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
2 lammeskanker, ferdig kokt
2 sjalottløk, finhakket
1 ss smør
1 dl hvitvin
1 dl lammekraft
1 rødt eple
1 ss smør
100 g rips
1 dl sukker
2 ss vann
5 dadler
1 ts smør
Salt
4 skiver loff
Salat og urter til pynt
Riv kjøttet i små biter. Fres løk i smør til løken er blank. Tilsett hvitvin og kraft. Kok til det begynner å tykne. Varm lammekjøttet i kraften til det er varmt.
Del eplet i skiver. Stek dem 10 sek på hver side i smør.
Rens rips. Kok sukker og vann til lys karamell. Ha i ripsen og kok til tykk konsistens. Kutt dadler i små biter. Ha dem sammen med ripsen. Tilsett smør og smak til med salt.
Rist loff i en brødrister. Legg en epleskive på hver tallerken. Ha på lammekjøttet. Legg en loffskive på hver tallerken. Topp med rips og dadler. Pynt med urter og frisk salat.