Lam i karri med fritert løk

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
400 g ytrefilet av lam
Olje til steking
1 ts rød karripasta
2 sjalottløk, finhakket
1 hvitløksfedd, finhakket
2 dl kokosmelk
1 lime
Ca 1 ts soyasaus
2 ss smør
4 skiver ananas
1 ss koriander, finhakket
1 ts sukker
1 sitron
1 løk
1 dl mel
1 egg
1 dl brødkrum
Olje til fritering
1 rød paprika, finkuttet
1 gul paprika, finkuttet
1 ss ingefær, revet
1 ss limesaft
1 ss sesamolje
Del ytrefilet i fire deler à 100 g. Brun dem godt på alle sider i en panne. Tilsett karripasta, sjalottløk og hvitløk. Fres godt sammen og hell over kokosmelk. Kok til det tykner og smak til med litt limesaft og soyasaus.
Smelt smør i en panne. Stek ananas til den er helt myk. Strø over koriander og sukker. Press over litt sitronsaft.
Del løk i skiver. Vend skivene først i mel, så i egg, deretter i brødkrum. Fritér dem lysebrune i olje.
Bland paprika med ingefær, limesaft og sesamolje. Bruk som saus.