top of page

Lakserogn med avokado og østerssaus

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Tid: 30 minutter

4 store ss lakserogn
1 avokado
1 sitron
4 østers
2 ss gressløk, finhakket
1 dl champagne
Salt

Del avokadoen i to, ta ut steinen og vipp ut kjøttet med en skje. Skjær avokadokjøttet i skiver. Smak til med salt og klem litt sitronsaft over.
Rens østersen. Kjør innmaten, resten av sitronsaften og gressløk i en hurtigmikser til en glatt saus. Vend champagnen forsiktig i sausen så du ikke rører ut boblene. En tørr musserende hvitvin kan også brukes. Legg avokadoskivene i en dyp tallerken og topp med en god spiseskje rogn. Fordel østerssausen pent rundt. Pynt evt. med dill og drypp evt. litt sitronsaft over.

Denne retten bobler nesten over av vitaminer og sunnhet. Avokado inneholder mye sunt fett, og lakserogn er rene proteiner med litt salt. Retten i oransje og grønt er dessuten et syn for øyet. Smaken er kompleks, selv om det er en rett som er enkel å lage. Avokado metter godt, så hvis du lager en litt større porsjon, kan den fint fungere som en hovedrett.

Champagne, musserende
Ved å bruke vin i maten bygger man bro mellom maten og vinen. Her er det litt champagne i oppskriften, og det gjør at vi kan definere dette som en rett som passer til musserende vin. Du kan gjerne bytte ut champagne med annen musserende vin som er laget etter champagnemetoden, f.eks. Cremant de Bourgogne, Cremant de Loire eller Cremant d’Alsace hvis vi skal holde oss i Frankrike. Gustave Lorentz Crémant d'Alsace Brut er et alternativ.

TITLE

bottom of page