Laks med rødløk og eplesaus
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
400 g laksefilet
1 ts fenikelfrø
1 ss sesamfrø
1 rødløk
Smør til steking
2 ss bringebæreddik
1 ss sukker
4 tynne skiver loff (gjerne tørr)
2 epler
1 flaske eplecider
2 reddiker, strimlede
1 ss spirer
Gni inn laksen med krydder og stek filetene raskt på begge sider slik at krydderet fester seg. Skjær rødløken i skiver som blir hengende sammen. Varm opp smør, eddik og sukker i en kjele og fres rødløken i blandingen. Skjær loffen i så tynne skiver som mulig og lag sprø toast i ovnen (150°C) eller i en stekepanne med litt olje (svak varme).
Kutt eplene i små biter og fres dem i en kjele. Tilsett cider og kok inn væsken betraktelig. Kjør sausen med stavmikser, sil godt og smak til med salt og pepper.
Dander retten på varme tallerkener og pynt med reddiker og spirer.