Løksuppe på skall og avskjær
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
3 hele løk med skall
1 helt hvitløksfedd med skall
2 laurbærblader
1 dl tørket sopp
1 ss sukker
1 ss salt
5 einebær
1,25 l vann
2 dl hvitvin
Syltede sennepsfrø:
1 dl sennepsfrø
2 dl god hvitvinseddik
1 dl vann
1 dl sukker
1 ts salt
Til servering:
1 dl kokte linser
Del løken i to og stek/grill den hardt med snittflaten ned. Ha de halve løkene over i en kjele sammen med resten av ingrediensene.
Kok opp og la det småkoke i 1 time og 15 minutter. Sil buljongen over i en ny kjele. Ta vare på noe av løken til å ha i suppa ved servering.
Syltede sennepsfrø:
Kok sennepsfrø i vann. Sil av vannet. Ha på nytt vann og kok opp igjen. Gjenta 5 ganger. Varm eddik, vann, sukker og salt i en kjele. Ha sennepsfrøene over i syltelaken.
De holder seg fint 3 måneder i kjøleskapet.
Til servering:
Fordel løk, kokte linser og sennepsfrø i 4 varme suppeboller. Hell over buljongen og server straks.