Kyllingvinger med kyllingvinge- og ramsløkbuljong
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
22 kyllingvinger
Flaksalt
100 g god blåmuggost
Buljong:
10 av de stekte kyllingvingene + avskjær
10 hvitløksfedd
1 dl soyasaus
1 dl sake
4 stilker timian
1 l vann
0,5 dl ramsløkolje (se oppskrift under)
Ramsløkolje:
200 g ramsløk (kan erstattes med gressløk)
7 dl rapsolje
1 ts flaksalt
Trim 12 av kyllingvingene ved å skjære vekk øverste leddet med kjøtt.
Stek alle kyllingvingene og avskjær i ovnen på 200 °C til de er brune og sprø.
Ta av 10 kyllingvinger pluss avskjæret til buljongen. Lag buljongen.
Når buljongen er nesten klar, dryss salt på de 12 resterende kyllingvingene, og varm dem opp igjen i ovnen.
Fordel dem på 4 varme tallerkener og ha blåmuggost over.
Hell over kyllingbuljong og server med godt brød, knekkebrød eller flatbrød. Gjerne toppet med godt smør, aioli eller majones laget på hasselnøttolje.
Buljong:
Ha de 10 kyllingvingene som ikke er trimmet pluss avskjær i en kjele med resten av ingrediensene, bortsett fra oljen. Kok opp og la buljongen trekke i 1 time og 30 minutter.
Sil buljongen og kok den inn til halvparten. Rør inn ramsløkolje rett før servering.
Ramsløkolje:
Ha ramsløk og olje i en blender, og kjør det på full styrke i noen minutter. Smak til med salt.
Sil oljen. (Ta vare på rasmløkrestene. De kan brukes til å sette god løksmak på andre retter.)