top of page
Kyllingleverpaté med fikenkompott

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
500 g kyllinglever
1 løk i båter
3 hvitløkfedd
30 g smør
4 ss lettrømme
1 ss konjakk
Salt og pepper
8 fiken, ferske
2 ss portvin
2 ss sukker
Litt frisk timian
Grovt, godt brød
Stek kyllinglever, løk og hvitløk i stekepanne på svak varme til alt er litt brunet og gjennomstekt.
Ha blandingen i en hurtigmikser, tilsett de øvrige ingrediensene og kjør til en glatt masse. Smak til med salt og pepper.
Hell pateen i et fat eller en bolle, dekk til og avkjøl i kjøleskapet til den skal serveres.
Del fikener i biter og kok sammen med portvin og sukker. Smak til med timian.
Servér pateen på grovt brød med fikenkompott. Pynt med timian.
Stek gjerne eple, aprikoser eller svisker og servér til.
bottom of page