Kylling med chorizo og karri
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
8 kyllinglår
Olje til steking
1 eggehvite
50 g chorizopølse, finhakket
2 ts tandoorikrydder
2 ts karri
Karrisalsa:
2 løk
1 ss ghee eller olje
2 hvitløksfedd
1 ts sennepsfrø
1 ts koriander
1 ts gul karripasta
1 dl kyllingkraft eller vann
1 dl kokosmelk
2 ss yoghurt naturell
Salt
Tomatsalsa:
2 sjalottløk, finhakket
1 hvitløksfedd, presset
2 ss olivenolje
1 ts sukker
2 plommetomater, grovhakket
Koriander
Brun kyllinglår på skinnsiden i olje i en panne. Avkjøl noe og pensle lårene med eggehvite. Strø over chorizopølse på fire av lårene, og tandoorikrydder og karri på de fire andre. Stek videre i ovn, 20 min på 180 °C.
Karrisalsa: Fres løk i ghee eller olje. Tilsett presset hvitløk, sennepsfrø, koriander og karripasta. Fres 2 min og tilsett kyllingkraft (eller vann) og kokosmelk. Kok til ca halvparten. Rør inn yoghurt og smak til med salt.
Tomatsalsa: Fres løk og hvitløk i olje. Tilsett sukker og la det karamellisere seg lett. Ha i tomater og kok til det tykner. Smak til med salt.
Anrett chorizolårene på karrisalsa, og karrilårene på tomatsalsa. Pynt med frisk koriander.