Kuhaleterrine med chorizopølse
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
3 kg kuhale
Salt og pepper
100 g gåselever
1-2 chorizopølse
Aprikos- og løksalat:
50 g tørket aprikos
50 g løk i strimler
Salatblader
Balsamicosirup:
1 dl balsamicoeddik
2 ss sukker
La kjøttet putre i vann over natten. Dette gir masse kraft som du må ta vare på (skal ikke brukes nå). Ta ut halen, avkjøl og plukk av alt kjøtt fra beina. Krydre med salt og pepper. Hakk gåselever i terninger og bland med kjøttet. Kle en brød- eller terrineform med plastfilm og fyll den halvveis med farse. Legg en hel chorizopølse mest mulig i midten. Dekk til med resten av farsen og brett over plastfilmen. Form isopor eller noe annet som tåler trykk så det passer til formen og kle inn i plastfilm. Legg den over terrinen og sett noe tungt oppå (5–10 kilo). La terrinen stå i press over natta.
Servering: Skjær terrinen i skiver. Beregn ca 100 g pr porsjon (forrett). Aprikosen og løken finstrimles, blandes med salat og strøs over. Balsamicoeddik og sukker kokes inn til sirup og dryppes over.