Krydderstekte kamskjell med sitrusglasert ribbe
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
400 g tynnribbe
1 ss sukker
Saft av 2 appelsiner
Saft av 2 sitroner
4 dl tørr hvitvin
300 g jordskokker
2 dl vann
3 dl melk
2 ss smør
Salt
4 kamskjell
1 ts koriander, malt
1 ts sort pepper, kvernet
Salt
Olje og smør til steking
Del tynnribben i fire like store skiver. Smelt sukker til karamell i en kjele. Tilsett saft fra sitrusfruktene og hvitvin. Legg i ribben. La den koke i 50-60 min, eller til den er helt mør. Ta ribben ut og reduser kraften til den får sirupkonsistens. Vend ribben i sirupen ved servering.
Skrell jordskokkene. Kok dem helt møre i vann og melk. Kjør jordskokkene i mikser med litt av kokekraften og smør. Smak til med salt.
Strø godt med koriander, sort pepper og salt på kamskjellene. Stek dem 10-15 sek på hver side i en varm panne med olje og smør.