top of page

Kryddersaltet skrei på grillet aubergine

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

8

Ca 1 kg skreifilet, delt i 8 like porsjoner
1 l h-melk
75 g salt
5 g sukker
3 stjerneanis
2 ss sennepsfrø
2 ss fennikelfrø
5 laurbærblader
1 fennikel, delt i tynne skiver
1 stor aubergine
Salt

Varm opp melk med salt, sukker og alle krydderiene. La det trekke i 15 minutter. Avkjøl og sett melken kjølig (med krydderiene i). Legg fisken i melken når melken er kald. La den ligge i 20 minutter. Ta fisken ut og tørk godt av.

Del auberginen i 4 skiver på langs. Del igjen i 8 noenlunde like store biter. Dryss over salt og la dem ligge i 15 minutter. Børst vekk saltet og tørk auberginen. Grill eller tørrstek bitene i en varm panne, slik at de får stekt smak. Legg bitene over på et stekebrett, eller enda bedre, direkte på et fat som tåler stekevarme. Legg fiskestykkene rett på auberginebitene, med skinnsiden opp.

Del fennikel i tynne skiver og legg dem over i isvann.

Ved servering:
Bak fisken på ca 160 °C i 8 minutter, eller til fisken ser ferdig ut og flaker seg lett. Dra av skinnet og legg på noen skiver med fennikel. Drypp gjerne litt av sausen over fisken før den settes på bordet. Varm opp linser og saus. Servér ved siden av i skåler og sausenebb.

​Forberedelser på forhånd:
Salt fisken, grill aubergine og anrett alt ferdig på fat som kan settes rett inn i ovnen ved servering. Kok linsene. Avkjøl og ha dem i en kjele klar til å varmes opp. Sausen kan også gjøres klar, men ikke ha i eplebitene før det skal serveres.

bottom of page