Krepsesjy med gulrottimbal

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Timbal:
250 g gulrot i biter
1/2 dl crème fraîche
2 egg
Salt og pepper
30 innsjøkreps, kokte
1 ss olje
1 løk, hakket
2 hvitløkfedd
3 ss tomatpuré
2 dl hvitvin
8 dl vann
200 g grønne bønner
1 gulrot i strimler
Timbal: Kok gulrotbitene møre i vann. Sil fra vannet og miks bitene til mos sammen med crème fraîche og egg, smak til med salt og pepper. Hell røren i smurte former og stek i ovn på 175 °C i ca 30 min.
Krepsesjy: Skrell krepsen. Stek skallet i oljen sammen med løk, hvitløk og tomatpuré. Ha over vin og vann. Kok i 20 min og sil deretter sjyen over i en annen kjele. Kok opp sjyen og smak til med salt og pepper.
Kok bønner og gulrotstrimler i saltet vann i ca 30 sek.
Servér timbaler i dype tallerkener. Hell sjyen rundt og pynt med krepsehaler, gulrot og bønner.
Det går fint å lage denne retten av reker, hummer eller sjøkreps.