top of page

Kremet krepsesuppe

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4 porsjoner / 45 minutter

Ingredienser:

Skall fra 1 kg kreps
Olje til steking
1 hakket løk
2 hvitløkfedd
2 gulrot i biter
4 ss tomatpuré
3 dl hvitvin
1 liter vann
Noen dillstilker
2 dl fløte
2 ss hvetemel
Salt og pepper
Sitronsaft
Krepsehaler til servering

Hakk krepseskallene i mindre biter med en stor kniv. Brun skallene i olje sammen med løk, hvitløk, gulrot og tomtpuré til alt er godt brunet. Tilsett vin, vann og dillstilker og kok over svak varme i 30 minutter. Sil kraften over i en ren kjele og kok inn kraften til to tredjedeler er igjen. Pisk sammen fløte og mel til en jevning. Jevn suppen og smak til med salt, pepper, sitron og ev. skalldyrfond.

Server suppen med krepsehaler.

Ikke kast kreps- og rekeskall. Lag suppe av herligheten i stedet.

bottom of page