Krabbevichyssoise med kroketter og tomat
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 løk, hakket
4 hvitløkfedd
2 ss olje
2 ss tomatpuré
1 ss fennikelfrø
2 fylte krabbeskjell
4 poteter, skrelte og i biter
1 purre i biter
1 1/5 ltr fiskekraft
2 dl crème fraîche
Salt og pepper
24 potetkroketter
Krabbekjøtt til pynt
12 små plommetomater, delt i to
4 ss gressløk, hakket
Dill til pynt
Surr løk og hvitløk i oljen. Ha i tomatpuré, fennikelfrø og krabbeskjell med kjøtt (spar litt pent krabbekjøtt til pynt). Surr i 4 min og ha deretter i potetbiter, purre og fiskekraft. Kok i 20 min, fjern krabbeskallet, miks og sil suppen. Sett kaldt og smak til med crème fraîche, salt og pepper ved servering.
Varm krokettene i ovn sammen med krabbekjøtt og plommetomater.
Servér suppen kald med kroketter, tomat og krabbekjøtt. Dryss over gressløk og pynt med dill.