Krabbeklør og -krem med tzatziki
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
8 krabbeklør, ferdig kokt
2 ss majones
1 ss crème fraîche
1 sitron
200 g fevebønner, ferske
1 squash
1 ss smør
1 ss vann
En klype salt
2 dl yoghurt naturell
1 agurk
2 fedd hvitløk
1 sitron
2 ss sort pepper, kvernet
4 ss olivenolje
Knus skallet på krabbeklørene forsikitg med en hammer. Knekk av de nederste delene. Ta ut kjøttet. Bland med majones, crème fraîche og saften av 1 sitron.
Ta bønner ut av belgen. Kok dem 30 sek i lettsaltet vann. Avkjøl i isvann. Fjern det ytterste laget med skinn. Kutt squash i små biter. Varm opp smør, vann og salt i en liten kjele. Legg i fevebønnene og squash. La det trekke til squashen er helt myk.
La yoghurt renne av seg i et kaffefilter. Skrell agurk og kutt i tynne strimler. Bland med yoghurt. Press i hvitløksfedd. Smak til med litt sitronsaft.
Riv av sitronskallet med et rivjern. Bland sitronskall med pepper og olivenolje. Bruk som saus.