Krabbe naturell med basilikumaïoli

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 krabber
Lake:
2 ltr vann
1/2 dl salt
1 sukkerbit
2 never dill
2 ss eddik
Basilikumaïoli:
1 eggeplomme
1 ss dijonsennep
1 ss sitronsaft
2 never basilikum
Salt
3-4 dl nøytral olje
Evt litt kaldt vann
Sitron i båter
Loff
Skyll krabbene i kaldt vann. Kok opp laken og legg krabbene med hodet først i kokende lake. Legg på lokk og kok i 20 min. Legg over krabbene i en boks og hell laken over, kjøl ned så fort som mulig. Når krabbene er kalde renses de.
Basilikumaïoli: Ha eggeplomme, sennep, sitronsaft, basilikum og litt salt i en mikser og kjør sammen til en helt grønn saus. Spe med olje i en stråle til det blir en majones, spe evt med litt vann hvis sausen blir for tykk.
Servér renset krabbe med basilikumaïoli, sitron og loff.
Oppbevar kokte krabber liggende på rygg, ellers renner en del væske fra og krabben blir lett tørr.