top of page

Kongekrabbe med trøffelsjy, artiskokker og fennikel

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

2 ltr vann
En god klype havsalt
1 sitron
2 stilker dill
1 ss pepper, hel sort
4 små fennikel
600 g kongekrabbe

1 dl kalvekraft, innkokt (eller buljong)
1 trøffel (eller 1 ss trøffelolje)
4 artiskokkbunner, ferdig kokte eller hermetiske

1 plommetomat
1 kvast dill
2 ss olivenolje
Salt og pepper

Kok opp vann. Ha i salt, saft av 1 sitron, dill og pepper. Fjern det ytterste laget på fennikelene og ha dem i vannet. Bruk en saks og del klørne i mindre biter, slik at de passer i kjelen. Ha klørne i kjelen og kok opp. La det trekke i 5 min. Ta klørne ut av laken og avkjøl laken noe. Hell laken over klørne igjen og sett alt til avkjøling.
Varm opp kalvekraft. Tilsett finraspet trøffel eller olje. Smak til med ørlite salt. Varm artiskokkbunnene i kraften ved servering.
Kutt et kryss i toppen av plommetomatene. Ha dem i kokende vann i 10 sek. Avkjøl straks i isvann. Fjern skinnet. Del tomatene i to. Fjern frøene. Kutt tomatkjøttet i små biter. Bland med finhakket dill, olje, salt og pepper.
Klipp opp krabbeklørne. Ta ut kjøttet. Fjern de seige senene i kjøttet. Varm opp litt av laken med fennikel. Varm klørne i laken. Hell godt med trøffelsjy og tomatvinaigrette over krabbe ved servering.

bottom of page