top of page

Kongekrabbe med rødbete- og anisgelé

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1 rødbete
1 dl hvitvin, tørr
Saften av 1 appelsin
1 ts rødvineddik
1 dl vann
2 plater gelatin
2 ss anisfrø
1 ss sort pepper, kvernet

2 gulrøtter
Saften av 2 appelsiner
2 ss olivenolje
Salt

600 g kongekrabbe, rå
Salt og pepper
Olje til steking

Til pynt: Rødløk i skiver, frisk estragon og spirer

Skrell rødbeten og kutt i biter. Ha i en kjele med hvitvin, appelsinsaft, eddik og vann. Kok opp og la småkoke i 15 min. Legg gelatin i bløt. Sil saften over i en ny kjele. Tilsett anisfrø og pepper. Mål opp 2 dl og smelt gelatinen i. Avkjøl i en flat form dekket med plastfolie.
Skrell gulrøtter og del i biter. Kok dem helt møre i vann. Kjør til flytende puré i en mikser med appelsinsaft og olivenolje. Smak til med salt.
Klipp opp klørene på kongekrabben. Ta ut innmaten og dra ut de seige senene. Tørk dem godt av på papir. Ha på salt og pepper. Stek 3-4 min i olje.
Del rødbetegelé i fire firkanter og fordel på fire tallerkener. Legg på gulrotpuré og topp med kongekrabbe. Pynt med rødløk, estragon og spirer.

bottom of page