Kongekrabbe med rødbete- og anisgelé
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 rødbete
1 dl hvitvin, tørr
Saften av 1 appelsin
1 ts rødvineddik
1 dl vann
2 plater gelatin
2 ss anisfrø
1 ss sort pepper, kvernet
2 gulrøtter
Saften av 2 appelsiner
2 ss olivenolje
Salt
600 g kongekrabbe, rå
Salt og pepper
Olje til steking
Til pynt: Rødløk i skiver, frisk estragon og spirer
Skrell rødbeten og kutt i biter. Ha i en kjele med hvitvin, appelsinsaft, eddik og vann. Kok opp og la småkoke i 15 min. Legg gelatin i bløt. Sil saften over i en ny kjele. Tilsett anisfrø og pepper. Mål opp 2 dl og smelt gelatinen i. Avkjøl i en flat form dekket med plastfolie.
Skrell gulrøtter og del i biter. Kok dem helt møre i vann. Kjør til flytende puré i en mikser med appelsinsaft og olivenolje. Smak til med salt.
Klipp opp klørene på kongekrabben. Ta ut innmaten og dra ut de seige senene. Tørk dem godt av på papir. Ha på salt og pepper. Stek 3-4 min i olje.
Del rødbetegelé i fire firkanter og fordel på fire tallerkener. Legg på gulrotpuré og topp med kongekrabbe. Pynt med rødløk, estragon og spirer.