Kongekrabbe
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 klør, rå kongekrabbe
Flaksalt, nøytral olje og smør
Aromatisk kraft:
1 ss smør
1 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 gulrot, finhakket
1 liten sellerirot, finhakket
½ fennikel, finhakket
1 ss sennepsfrø
3 laurbærblad
Noen karve- og fennikelfrø
1 l kyllingkraft
Fres løk, hvitløk, gulrot, sellerirot og fennikel i en kjele. Tilsett krydder og kyllingkraft. Reduser til det er ca. 3 dl igjen.
Rens klørne. Legg krabbekjøttet over på kjøkkenpapir, og dryss over salt. Varm opp en panne med olje. Brun krabbekjøttet godt på høy varme. Trekk pannen til side, og ha i en smørklatt.
Anrett halvparten av kraften i dype tallerkener. Legg i krabben, og hell over resten av kraften.
Server gjerne med lefser, flatbrød, brødchips eller nystekt, grovt brød ved siden av. Hjemmelaget majones tilsmakt med sitrus og en liten dråpe akevitt er også nydelig til.
Gilde Taffel. Dette er en smaksrik og kraftig akevitt med smak av sitrus og anis, noe som gjør den fortreffelig til fisk og skalldyr som krabbe. Gilde Taffel er snill på alkoholstyrken, noe som gjør at den ikke overkjører den flotte råvaren som kongekrabbe er.