Konfitert eggeplomme med vårvekster
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 eggeplommer fra kylling eller and
5 dl godt fett (olje eller fett fra kylling eller and)
4 ts flaksalt
Urtevinaigrette:
2 dl tettpakkede grønne vekster som vårløk, solbærblader, karsevekster, markjordbærblader eller små salatvekster e.l. fra hagen
1 dl rapsolje
1 ss salt
2 ss sitronsaft eller god vineddik
Ha eggeplommene i en liten ildfast form. Dekk plommene helt med olje eller fett. Bak dem i ovnen på 85 °C i 15-30 minutter (kylling) eller 20-35 minutter (and). Eggeplommene skal være faste, men ikke harde.
Plukk ut det fineste vekstene og legg dem i isvann. Finhakk resten. Varm oljen til 75 °C. Kjør de finhakkede vekstene, den varme oljen og salt i en hurtigmikser. Sil oljen og bland den med sitronsaft eller eddik.
Ta de fine bladene opp av isvannet og vend dem i urtevinaigretten.
Anrett eggeplommene på 4 tallerkener.
Server med urtevinaigrette og godt brød og/eller noe sprøtt ved siden av.