Konfit av kje eller geitebog
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Kjeconfit:
1,5 kg bog av kje eller geit, utbeinet og rullet sammen
1 dl nøytral olje
4 ts flaksalt
2 ts fennikelfrø
2 ts sennepsfrø
1 ts knuste einebær
1 ts knust sort pepper
Rødbetepuré:
4 dl tørr eplejuice
400 g rødbeter
God olivenolje
Flaksalt
Rødbeteskum:
1 dl rødbetepuré
2 dl helmelk
0,5 dl fløte
2 ss crème fraîche
1 ss smør
Legg kjekjøttet i en ildfast form. Ha på krydder og dekk med olje. Stek kjøttet i ovnen på 130 °C i minst 3 timer, eller til kjøttet er helt mørt.
Rødbetepuré:
Skrell rødbetene og kok dem møre i eplejuice. Ha rødbeter, eplejuice, olivenolje og salt i en blender, og kjør det til en glatt puré.
Rødbeteskum:
Ta av 1 dl rødbetepuré og bland den med melk, fløte, crème fraîche og smør. Varm opp og skum med en stavmikser rett før servering.