top of page
Kokt hvit asparges med skinke og eggesmør
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
12 hvite asparges
Salt, pepper og sukker
12 skiver god skinke
1 finhakket sjalottløk
100 g godt økologisk smør
3 hardkokte egg
2 ss grovhakket persille
Skrell aspargesen, og kutt vekk den nederste trevlete delen. Kok opp en kjele med vann, og ha i salt og litt sukker. Kok aspargesen i 4-5 minutter, avhengig av hvor tykk aspargesen er. Avkjøl aspargesen i isvann. Tørk aspargesen godt og surr en skinkeskive rundt.
Ha løk og smør i en kjele og varm opp. Hakk eggene, og ha i smøret sammen med persillen. Fordel aspargesen på fire tallerkener, og øs smøret over. Krydre med pepper, og server.
Bruk gjerne en modnet serranoskinke, men pæreskinke funker også bra, og er rimeligere.
TITLE
bottom of page