top of page

Klippfiskkroketter

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

200 g klippfisk, kokt
200 g poteter, kokt
2 ss olivenilje
1 ss sitronskall, revet
1 ss persille, hakket
1 hvitløkfedd, hakket
Salt og pepper
1 dl mel
2 egg
1 dl brød, tørt revet
3 dl druekjerneolje

1 dl urter, friske
2 dl olje
1 eggeplomme
Salt og pepper
1 ss sitronsaft

1 boks tomatpesto
2 lime

I en bolle blandes fisk, poteter, olje, sitronskall, persille og hvitløk godt sammen. Smak til med salt og pepper. Form deigen til kroketter og panér først i mel, deretter egg og til slutt i brød. Varm opp oljen til 180 °C og fritér krokettene til de er ferdige.
Miks urter med olje til oljen er helt grønn. Sil. Ha eggeplommen i en bolle og pisk i olje litt etter litt, som en majones. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Servér varme kroketter med tomatpesto, grønn aïoli, urtesalat og limebåter.

TITLE

bottom of page