top of page

Klassisk nypesuppe

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4 stk / 30 minutter

Ingredienser:

0,75 liter nyper
1,25 liter vann
Ca. 1 dl sukker
1 ss potetmel
2 ss sitronsaft

Del nypene og ta ut innmaten. Ha nypene i en kjele med vann, og kok dem myke. Miks nypene med en stavmikser, og passer gjennom en sil. Ha puréen i en ren kjele, sammen med sukker.
Ha eventuelt litt mer vann i suppen hvis den er for tykk. Pisk sammen potetmelet med litt kaldt vann. Kok opp suppen og jevn med melblandingen. Smak til suppen med sitronsaft, og eventuelt mer sukker. Serveres varm eller kald.

Nypesuppe smaker godt med pisket fløte og knuste kavringer som mellommåltid, eller med vaniljeis til dessert.

bottom of page