top of page

Klar suppe med lammebog

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

600 g lammebog
1 ltr vann
1 ts salt
1 laubærblad
5 sorte pepperkorn
2 gulrøtter
2 persillerøtter
8 små løk
1 persillekvast

Melboller:
1 dl kraft
50 g smør
50 g rugmel
1 egg
Salt til smak

Kvit lagringsost fra eiker (kan erstattes med parmesan)

Del kjøttet i små biter. Ha det i en kjele med kaldt vann og salt. Kok opp og skum vekk fett og proteiner. Legg i krydder. Del grønnsaker i små biter og ha i suppen. La det trekke til kjøttet er mørt, ca 1 time.
Melboller:
Kok opp kraft og smør. Tilsett mel. Rør inn egg. Smak til med salt. Form til små boller og trekk dem i suppen til de flyter opp.
Anrett suppe i fire tallerkener. Strø over ost.

bottom of page