Kibbeh - Friterte kroketter av kjøtt og bulgur med korianderyoghurt
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
6-8
1 time
Kjøttdeig:
500 g lammekjøtt, kvernet
3 dl fin bulgur
1 ts salt
1 ts spisskummen, malt
1⁄2 ts koriander, malt
1 liten gul løk, finhakket
Nykvernet sort pepper
Fyll:
2 ss olivenolje
3 fedd hvitløk, finhakket
1 stor gul løk, finhakket
250 g kjøttdeig av storfe
2 ts kanel, malt
2 ts allehånde, malt
Salt og nykvernet sort pepper
1 dl pinjekjerner, lett ristede
Olje til fritering
Korianderyoghurt:
3 dl gresk yoghurt, ca. 10% fett
1 bunt koriander
1/2 lime
1/2 ts salt
Kjøttdeig:
Legg bulgur i bløt i varmt vann i 10 minutter, og sil av vannet. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor, og kjør til en jevn deig, ca. 30 sekunder.
Fyll:
Varm oljen i en kjele på middels høy varme, og stek hvitløk og løk i ca. 5 minutter til løken er myk. Ha i kjøttdeig, kanel, allehånde, salt og pepper, og brun kjøttet godt. Rør inn pinjekjerner på slutten. Form 2 ss lammedeig til et tynt flak. Legg 1 ss fyll i midten, og form deigen rundt fyllet. Gjenta med resten av lammedeigen og fyllet. Varm frityroljen til rundt 160-170 °C i en kjele. Friter kjøttbollene i små porsjoner av gangen i ca. 5 minutter til de er gylne og sprø.
Korianderyoghurt
Finhakk koriander og bland med yoghurt. Smak til med limesaft og salt.