top of page

Kamskjell med syltede grønnsaker og urtesaus

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

2

6 kamskjell
2 ss smør

Syltede grønnsaker:
1 dl hvitvinseddik
3 dl vann
2 dl sukker
½ rød paprika
½ rødløk
2 asparges
¼ blomkål

Urtesaus:
½ Chili
½ hvitløksfedd
4 ss vann
2 ss solsikkeolje
1 dl fløte
2 ss smør
2 ss basilikum

Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Stek dem raskt i smør til de er litt gylne ( ca. 30 sekunder på hver side).

Syltede grønnsaker:
Kok hvitvinseddik, vann og sukker i en kjele.
Kutt paprika, rødløk og asparges i strimler. Brekk blomkålen i små buketter. Når laken er kokt opp og sukkeret er oppløst, tilsettes grønnsakene. La det stå i ca. 1 time før servering.

Urtesaus:
Fres chili og hvitløken i oljen. Tilsett vann og kok det inn til halvparten. Ha i fløte og kok det litt inn igjen. Pisk inn smøret, tilsett basilikum og smak til med salt og pepper.

bottom of page