Kamskjell med syltede grønnsaker og urtesaus
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
2
6 kamskjell
2 ss smør
Syltede grønnsaker:
1 dl hvitvinseddik
3 dl vann
2 dl sukker
½ rød paprika
½ rødløk
2 asparges
¼ blomkål
Urtesaus:
½ Chili
½ hvitløksfedd
4 ss vann
2 ss solsikkeolje
1 dl fløte
2 ss smør
2 ss basilikum
Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Stek dem raskt i smør til de er litt gylne ( ca. 30 sekunder på hver side).
Syltede grønnsaker:
Kok hvitvinseddik, vann og sukker i en kjele.
Kutt paprika, rødløk og asparges i strimler. Brekk blomkålen i små buketter. Når laken er kokt opp og sukkeret er oppløst, tilsettes grønnsakene. La det stå i ca. 1 time før servering.
Urtesaus:
Fres chili og hvitløken i oljen. Tilsett vann og kok det inn til halvparten. Ha i fløte og kok det litt inn igjen. Pisk inn smøret, tilsett basilikum og smak til med salt og pepper.