Kamskjell med skalldyrsaus
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
500 g skall fra reker, hummer, sjøkreps etc
1 ss olivenolje
1/2 sjalottløk
1/2 fedd hvitløk
1 cm gulrot
1 cm sellerirot
1 liten ss tomatpuré
1 skvett konjakk (2 ss)
1,5 dl hvitvin
4 dl fløte
Salt og pepper
4–8 kamskjellrogn
4–8 kamskjell
Start med sausen: Brun skallrestene godt i varm olivenolje. Skjær løk, hvitløk og grønnsaker i biter og ha alt i gryten sammen med tomatpuréen. Fres i 1 minutt. Hell over konjakk. Antenn dampen hvis du jobber under trygge forhold. Hvis ikke, lar du konjakken koke inn helt. Hell over hvitvin, kok i 1 minutt og tilsett fløte. La blandingen trekke i 1 time. Sil bort alt det faste (kastes) og smak til med salt og pepper. Tilsett rogn og kjør sausen glatt med stavmikser før servering.
Skjær ut de hvite skjellmusklene og del dem i 4. Krydre med salt og pepper og stek raskt på alle sider i stekepanne.