top of page

Kamskjell med søtpotet

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

200 g søtpotet
4–8 kamskjell
20 spinatblader
1/2 ltr soyaolje
1 sitron

Hollandaisesaus:
250 g smør
2 eggeplommer
Saften av 1 sitron
Salt og pepper

Skrell potetene, del dem i 1/2 cm tykke skiver og kok dem møre i lettsaltet vann.
Skjær ut de hvite musklene i skjellene, del dem i to og stek dem i glovarm panne ca 30 sekunder på hver side.
Vask spinatbladene og fritér dem raskt i varm olje. Skrell og rens sitronen. Lag fileter ved å fjerne stein og hinner.
Saus: Smelt smøret på svak varme. Pisk sammen eggeplommer og sitronsaft i vannbad. Spe inn det smeltede smøret sakte (tynn stråle, omrøring). Smak til sausen med salt og pepper.

bottom of page