Kamskjell med mangold, nøtter og reddik
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
2
Salt og pepper
6 kamskjell
Olje til steking
2 stilker mangoldsalat
1 ss smør
1 ss vann
1 ts salt
1 appelsin
1 ss sukker
40 g cashewnøtter
2 reddiker
Olivenolje
Frisk løpstikke (kan sløyfes eller byttes ut med andre friske urter)
Strø salt og pepper på kamkjell. Stek dem 1 min på hver side i en varm panne med olje.
Renskjær mangoldstilker. Ha smør, vann, salt, saft av 1 appelsin og sukker i en panne. Kok opp og legg i mangoldsalat. La trekke til den er helt mør. Ta mangoldsalat ut av pannen og tilsett cashewnøtter. Kok inn til laken tykner. Vend bladene i glasuren rett før servering.
Kutt reddiker i tynne skiver. Del kamskjellene i to og hell over litt olivenolje. Legg dem på salaten. Strø over nøtter og reddiker. Riv over noen blader med løpstikke ved servering.