Kamskjell i pimento med karseskum og kaviar
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 sjalottløk
Olje
1 dl hvitvin
2 dl blåskjellkraft
3 ss crème fraîche
1 potte karse
1 boks pimento eller paprika
8 kamskjell, ferske, rensede
8 tannpirkere
Salt og pepper
Smør og olje til risting
Dagsgammelt brød
3 ss urteolje
2 ss laksekaviar
2 ss kaviar, sort
Små salatblader
Hakk sjalottløk og surr i litt olje i en kjele. Ha i vin og kok inn til 1/2 dl, ha i blåskjellkraft og kok i 5 min. Tilsett crème fraîche og karse og miks med stavmikser til en grønn saus. Sil. Varm opp sausen rett før servering.
Surr pimento rundt hvert kamskjell og fest med tannpirkere. Salte og pepre. Rist kamskjell på hver side i smør og olje i het stekepanne.
Kutt brødet i lange, tynne stenger og tilsett urteolje. Sett krutongene i ovn på 200 °C til de er sprø.
Servér kamskjellene med laksekaviar, "russisk" kaviar, krutonger, saus og salat.