Kalvecarpaccio med granateplevinaigrette
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
200 g kalv indrefilet
Salt og pepper
1 ss olje
1 granateple
2 ss eplesidereddik
4 ss olivenolje
Salt og pepper
2 vaktelegg
4 dl salater og urter, blandede
30 g parmesan, høvlet
Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun i olje på alle sider. Pakk inn i plastfolie og sett i fryseren i 30 min. Skjær deretter kjøttet i tynne skiver og fordel på fire tallerkener.
Vinaigrette: Del granateple i to og ta ut stein. Bland stein med eddik og olje. Smak til med salt og pepper.
Kok opp en kjele med vann og ha i egg. Kok i 1-2 min. Kjøl ned eggene i kaldt vann. Vend salat i litt vinaigrette og anrett midt på hver tallerken. Del eggene i to og servér et halvt egg til hver. Dryss litt salt, pepper og vinaigrette over kjøttet, høvle over parmesan og servér.
Prøv gjerne denne oppskriften med fisk isteden for kjøtt.