top of page

Kald kråkebollesuppe

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

2 dl rogn (ca 10 kråkeboller)
2 eggeplommer
1 ss sitronsaft
1 dl vann
1/2 ss sherry
Salt og pepper

Pimentoolje:
1 paprika
5 små pimentofrukter
1,5 dl olivenolje

100 g fevebønner (evt erter)

Skjær bunnen av kråkebollene og plukk ut rognen. Legg noen til side som pynt. Resten kjøres glatt i hurtigmikser sammen med eggeplommer, sitronsaft, vann og sherry. Smak til med salt og pepper.
Kutt paprika og pimento i små biter. Surr i olje i ca 30 minutter. Sil godt av og kast alle de faste ingrediensene.
Kok bønnene i lettsaltet vann i ca 1 minutt. Avkjøl og bland inn i suppen.
Servér suppen kald med noen dråper chiliolje og biter av rogn på toppen.

TITLE

bottom of page