top of page

Kald hummersuppe

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

2 hummere
2 ss olivenolje
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
3 cm gulrot
3 cm sellerirot
2 ss tomatpuré
1 skvett konjakk (2–3 ss)
4 dl hvitvin
6 dl fløte
Salt og pepper

Garnityr:
2 ss finhakket agurk
1 ss olivenolje
1/4 ss sitronsaft
Litt finhakket dill

Kok opp vann og slipp hummeren oppi med hodet først. Kok i 1 minutt. Ta ut av kjelen, skjær av hodene og legg klør og haler tilbake i vannet. La trekke ca 15 min og avkjøl i kraften.
Brun hummerhodene godt i varm olivenolje. Skjær løk, hvitløk og grønnsaker i biter og ha alt i gryten sammen med tomatpuréen. Fres i 1 min. Hell over konjakk. Antenn dampen hvis du jobber under trygge forhold. Hvis ikke, lar du konjakken koke inn helt. Hell over 4 dl hvitvin, kok i 1 min og tilsett fløte. La blandingen trekke i 1 time. Sil bort alt det faste (kastes) og smak til med salt og pepper. Kjør suppen glatt med stavmikser før servering.
Server suppen kald med en renset klo og litt renset kjøtt fra halen i hver skål. Bland agurk, olje, sitronsaft og dill og fordel over suppen og hummerkjøttet.

I hodet på hunnhummeren kan du være heldig å finne “korall”. Dette er forløperen til rogn, et kraftig svart stoff som blir rødt når det varmes, og som gir suppen enda finere farge. Vipp ut korallen etter det første kokeminuttet og visp det inn i suppen.

TITLE

bottom of page