Jordskokksuppe med vanilje, røkt ørret og krutonger
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
600 g jordskokker
1 ltr h-melk
1 vaniljestang
100 g smør
200 g ørret
10 g salt
10 g sukker
Røykespon
Skrell jordskokkene og legg dem rett over i en kjele med melk. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Kok jordskokkene møre i vaniljemelken. Sil av, men ta vare på melken. Kjør skokkene i en mikser. Spe med noe av melken og smør, til det får suppekonsistens. Smak til med salt.
Del fisken i fire like store stykker. Strø over salt og sukker. La dem ligge 20 min i romtemperatur. Skyll fisken og legg den på rist. Varm opp røykespon i en liten panne til det ryker godt. Sett fisken inn i kald ovn. Tenn på røykesponet, men slukk det straks med et fuktig håndkle som legges over. Sett pannen inn i ovnen og ta av håndkle. Lukk igjen og røyk fisken i 3 min.
Stek fisken ferdig i smør. Varm opp suppen og servér i dype skåler med et stykke røkt ørret.