top of page
Jordskokksuppe med bacon
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
500 g jordskokker
1 gul løk
1 ss smør
1 dl hvitvin, tørr
5 dl vann
2 buljongterninger
2 1/2 dl matlagingsfløte
200 g bacon, hel bit
1 eple, Granny Smith
1 stor banansjalottløk
Salt og pepper
Urter til pynt
Skrell jordskokker og løk og hakk grovt. Surr i smør i en kjele.
Ha over vin, vann og buljongterninger. La koke under lokk ca 15 min eller til jordskokkene er myke. Miks og sil suppen over i en ren kjele og ha i fløten.
Kutt bacon, eple og løk i biter og rist i tørr stekepanne til alt er gjennomvarmt.
Kok opp suppen og smak til med salt og pepper.
Anrett suppen med baconbiter i fire dype tallerkener og pynt med friske urter.
God som både forrett og hovedrett. Rist gjerne en bit fisk eller kamskjell og server i suppen.
TITLE
bottom of page