Ishavsrøye posjert i olivenolje
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
400 g ishavsrøyefilet
10 g salt
6 dl olivenolje, mild type
4 timiankvaster
400 g mandelpoteter
2 ss sennep, fin
2 dl rapsolje
2 ss rødløk, finhakket
2 ss gressløk, finhakket
100 g rødbeter i lake
Til servering:
4 ss olivenolje
Sort pepper, nykvernet
Renskjær fileter og del i fire like store stykker. Strø over salt og la dem ligge 15 min i romtemperatur. Varm olivenolje til 60 °C. Ha i timian. Legg i fisken og la den trekke i 15 min.
Skyll poteter og kutt dem i skiver. Kok møre i lettsaltet vann. Sil av vannet og damp dem tørre. Ha sennep i en bolle. Visp mens du sper med olje i en tynn stråle. Tilsett løk og rødbeter. Smak til med salt. Vend potetene i sennepsausen.
Anrett ishavsrøya på potetene. Drypp over olivenolje og strø over nykvernet sort pepper.